Gazdaság

MÁV: december 10-től érvényes az új menetrend

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

MÁV: december 10-től érvényes az új menetrend
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

A tájékoztatás szerint az új menetrend kialakításakor a járási egyeztetéseken felül annak az online társadalmi egyeztetésnek a javaslatait is figyelembe vették, amelyet az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezett az utazóközönség érdekében.

A lakossági észrevételeket, javaslatokat a Budapest–Székesfehérvár, a Vác–Vácrátót–Aszód, a Pécs–Villány–Magyarbóly, a Budapest–Hatvan, a Budapest–Szolnok–Debrecen, a Debrecen–Tiszalök és a Debrecen–Mátészalka vonalak esetében építették be – közölték.

Hozzátették: a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal felújításának köszönhetően ütemes menetrend lép életbe, csökken az eljutási idő, és naponta 5 pár új vonat indul Nagyváradra.

Változás, hogy Budapest és Dunaújváros között bővül a Z42-es vonatok száma, a hétvégi reggelenként gyakrabban indulnak vonatok Szolnokról és Nagykátáról – írták. Azt is kiemelték, hogy a hétvégi éjszakai TramTrain-járatok esetében kedvezőbb lesz a csatlakozás a Budapest–Szeged közötti éjszakai, hajnali vonatokhoz.

A menetrendváltozásról további részletek a MÁV honlapján találhatók. A MÁV tájékoztatása szerint az utasok november 29-től tudják megváltani elővételben a menetjegyeket a menetrendváltást követő időszakra – hívta fel a figyelmet a vasúttársaság.

Kapcsolódó írásaink