Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB és a kazah Astana Financial Services Authority

A magyar és a kazah felügyelet általános pénz- és tőkepiaci információkat adhat át egymásnak

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten – közölte az MNB az MTI-vel.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB és a kazah Astana Financial Services Authority
A Magyar Nemzeti Bank épülete
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

Az együttműködés részeként a magyar és a kazah felügyelet általános pénz- és tőkepiaci információkat adhat át egymásnak tevékenységük továbbfejlesztésére. Az AFSA és az MNB emellett közös rendezvényeket is szervezhet: egyebek közt sor kerülhet az AIFC-ről szóló ismeretterjesztő workshopokra a hazai pénzügyi társaságok számára, illetve Magyarországról szóló ismeretterjesztő fórumokra az AIFC-hez tartozó intézményeknek (vagyonkezelők, befektetési szolgáltatók, biztosítók, hitelintézetek, illetve más pénzügyi szolgáltatók).

A megállapodást Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke, valamint Nurkhat Kushimov, az AFSA első számú vezetője írta alá a jegybank által idén november 23-24. között rendezett Eurázsia Fórumon – olvasható az MNB közleményében.

Kapcsolódó írásaink