Gazdaság

AM: A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes

Magyarország a nemzetközi piacokon is eredményes, magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdasággal és élelmiszeriparral rendelkezik

Ne feledjük, hogy magvetés nélkül nincs aratás, ahogyan erős vidék nélkül nincs erős és versenyképes Magyarország sem – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az őszi mezőgazdasági munkálatok végeztével rendezett ünnepi Hálaadó napon, vasárnap Egerben az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.

AM: A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes
Nagy István: Magyarország kormánya kiáll a magyar érdekekért, legyen szó ukrán gabonáról, rezsicsökkentésről vagy az infláció visszaszorításáról – tájékoztatott az Agrárminisztérium
Fotó: Facebook/Nagy István

A tárcavezető beszédében kiemelte, Magyarország a nemzetközi piacokon is eredményes, magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdasággal és élelmiszeriparral rendelkezik.

A magyar agrárium képes arra, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszerrel lássa el a magyar családokat. Békeidőben is stratégiai szerepe van, most pedig hatványozott a felelőssége – fűzte hozzá Nagy István, majd hangsúlyozta: gondoljon mindenki hálás szívvel a magyar gazdákra és az agráriumban dolgozókra, akik szorgalmának köszönhetően friss és biztonságos élelmiszer kerülhet a magyar családok asztalaira – írják a közleményben.

A magyar mezőgazdaság az ország védőbástyája, évezredek óta védelmezi és táplálja a Kárpát-medencében élőket, dolgozókat és termelőket. A hazai agrárium és vidékfejlesztés nemcsak a vidéken élő emberek ügye, hanem mindannyiunk közös felelőssége és jövője – emlékeztetett az agrárminiszter.

Kapcsolódó írásaink