Gazdaság

Putyin: A külső nyomás inkább erősíti az orosz gazdaságot

A távozó nyugati cégeket helyettesítő vállalkozások támogatását hangsúlyozta

Az Oroszországra nehezedő nyugati nyomás, amelynek célja az ország gazdaságának megfojtása volt, a valóságban a hazai ipar fejlődésének erőteljes ösztönzőjévé vált – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök, írja az Oroszhírek.

Putyin: A külső nyomás inkább erősíti az orosz gazdaságot
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Pool/Mikhail Klimentyev

Putyin hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak minden szinten támogatniuk kell azokat a vállalkozásokat, amelyek hajlandóak betölteni a távozó nyugati cégek által hagyott űrt.

„A külső nyomás végső soron erőteljes ösztönzővé vált a saját termelésünk növekedéséhez, saját potenciálunk felszabadításához a legkülönbözőbb területeken. És természetesen továbbra is szorosan együtt kell működnünk a kormánnyal, a szövetségi és önkormányzati hatóságokkal, hogy megadjuk a szükséges támogatást azoknak a cégeknek és vállalkozásoknak, amelyek készek elfoglalni a megüresedett réseket” – mondta az oroszországi régiók választott vezetőinek találkozóján.

Az elnök szerint az orosz gazdaságnak szüksége van kész megoldásokra számos ágazatban, különösen a high tech területén, ahol nagy a kereslet.

Putyin a helyi gazdaságok fejlesztését az orosz családok jólétének javítását és reáljövedelmük növelését célzó kulcsfontosságú feladatként jelölte meg, és sürgette a hatóságokat, hogy ösztönözzék a beruházásokat és az üzleti tevékenységet az ország régióiban.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az Oroszország gyengítésére irányuló nyugati korlátozások lendületet adnak a gazdasági növekedésnek, és új lehetőségeket kínálnak a munkahelyteremtésre, valamint az oktatás és a technológia megerősítésére az országban.

Kapcsolódó írásaink