Gazdaság

Hamarosan szupertankokat gyárthat Magyarország

Egyre közelebb a megállapodás

Hamarosan megállapodhat a magyar kormány a Rheinmetall hadiipari konszernnel a KF51 Panther harckocsi magyarországi fejlesztéséről, gyártásáról és hadrendbe állításáról. A legyártott harcjárműveket a Magyar Honvédség a világon elsőként rendszeresítené, megelőzve ezzel a német Bundeswehrt is, amely valószínűleg hosszabb távon is kitart a Leopard-széria mellett – számolt be a Magyar Nemzet.

Hamarosan szupertankokat gyárthat Magyarország
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Christof Stache

Hamarosan megállapodhat a magyar kormány a Rheinmetall hadiipari konszernnel a KF51 Panther harckocsi magyarországi fejlesztéséről, gyártásáról és hadrendbe állításáról – értesült a német Handelsblatt hírlap.

Mindez igazolja korábbi értesülésüket, amely szerint a KF51 fejlesztése mellett jó eséllyel a harckocsitípus gyártására és rendszeresítésére is sor kerül majd Magyarországon. A hírek szerint a projektért összesen háromszázmillió eurót fizet a magyar kormány.

A legyártott harcjárműveket a Magyar Honvédség a világon elsőként rendszeresítené, megelőzve ezzel a német Bundeswehrt is, amely valószínűleg hosszabb távon is kitart a Leopard-széria mellett. A Rheinmetall Landsystem tankja jelenleg ugyanis még fejlesztés alatt van, nem érett a sorozatgyártásra. A tavalyi bemutatkozása óta azonban kiderült pár részlet a szupertankról – írták.

Kapcsolódó írásaink