Gazdaság

Varga Mihály: A magyar költségvetés erején felül biztosítja a határok védelméhez szükséges forrásokat

Az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek spanyolországi informális tanácskozásán vesz részt

A magyar költségvetés erején felül biztosítja a határok védelméhez szükséges forrásokat – írta a pénzügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében.

Varga Mihály: A magyar költségvetés erején felül biztosítja a határok védelméhez szükséges forrásokat
Varga Mihály Spanyolországban: A magyar költségvetés erején felül biztosítja az ország biztonságához és a határok védelméhez szükséges forrásokat: a védelmi kiadások elérik a GDP 2 százalékát, miközben a határvédelmi kiadások 2015 óta meghaladták a 650 milliárd forintot
Fotó: Facebook.com/VargaMihalyKepviselo

Varga Mihály posztjában úgy fogalmazott, Magyarországnak egy háborús övezetben és az egyre növekvő migránsválság fő útvonalán kell helytállnia.
„A magyar költségvetés erején felül biztosítja az ország biztonságához és a határok védelméhez szükséges forrásokat: a védelmi kiadások elérik a GDP két százalékát, miközben a határvédelmi kiadások 2015 óta meghaladták a 650 milliárd forintot" – ismertette.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, méltányos lenne, ha ebben a rendkívüli helyzetben az uniós szabályok nem tekintenék az ország védelmére fordított kiadásokat a maastrichti hiány részének.