Gazdaság

Új vezérigazgatója van a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

Új vezérigazgatója van a Budapesti Metropolitan Egyetemnek
Budapesti Metropolitan Egyetem
Fotó: Wikipedia/Globetrotter19

Wenczel Richárd a Deloitte Hungarytől érkezik és az egyetemi életet is jól ismerő, rendkívül széles menedzseri tapasztalattal rendelkező kiváló szakember, aki az intézményben megkezdett korábbi munkára építve, a hazai versenyképességi fordulat zálogaként a minőségi oktatás fontosságát hangsúlyozza, és ennek fejlesztésére törekszik.

Célja, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem Közép-Európa legelismertebb, leginnovatívabb magánegyetemmé válhasson, miközben a hazai felsőoktatásban is vezető szerepet tölt be.

A METU korábbi vezérigazgatója, Tóth Ágnes a nyár folyamán meghozott döntésének megfelelően, szeptember 23. hatállyal adja át tisztségét, és más területen folytatja tovább szakmai tevékenységét.

Az egyetem vezetői, oktatói és hallgatói köszönetet mondanak Tóth Ágnesnek a METU közösségében eltöltött 14 éves kiemelkedő munkásságáért, amelynek fókuszában mindenkor az intézmény fejlesztése, növekedése állt, olvasható az egyetem közleményében.

Kapcsolódó írásaink