Gazdaság

Nagy István: A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak

A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak, a termelőknek, a feldolgozóknak, az egyetemeknek, és minden erejével arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az ágazat szereplőinek – mondta az agrárminiszter a Farmer-Expo, a nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár megnyitóján csütörtökön a cívisvárosban.

Nagy István: A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak
Nagy istván
Fotó: Facebook/Nagy István

Elmondta, az ágazat szereplői nagyszerűen helytálltak a nehéz időkben: a járvány idején, az orosz–ukrán háború és a válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók mellett is megtermelték az ország kenyerét, aminek az üzenete, hogy az agrár- és élelmiszeripar stratégiai, nemzetbiztonsági szintű ágazat lett – mutatott rá Nagy István.

Hozzátette: a kormány elkötelezettségét és eltökéltségét mutatja, hogy a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaihoz Magyarország soha nem látott mértékű, 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosít, ez háromszor több forrás a fejlesztésekhez, mint a megelőző hét évben volt. Ilyen támogatás csak Magyarországon van az EU-ban – mutatott rá a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink