Gazdaság

Új öntözéstechnikai raktáráruházat épített a Koltech Kft. Szegeden

Több mint 261 millió forintos beruházással az ország egyik legnagyobb, elsősorban kertészeti igényeket kiszolgáló öntözéstechnikai áruházát alakította ki a Koltech Kft. Szeged-Szőregen – közölte Kollár Tibor ügyvezető pénteken.

Új öntözéstechnikai raktáráruházat épített a Koltech Kft. Szegeden
Öntözéstechnikai áruház nyílt Szegeden
Fotó: koltech.hu

A szakember a fejlesztést bemutató rendezvényen elmondta, a 261,5 millió forintos beruházás költségeiből 183 millió forintot fedez feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

A cég elődje 1987-ben alakult meg egyéni vállalkozásként, és gázvezetékek kivitelezésével foglalkozott, tevékenységi körét előbb csatorna- és vízvezeték rendszerek építésével, majd kereskedelemmel is bővítette, és 1994-től betéti társaságként, 1998-tól kft.-ként működött tovább – tudatta az ügyvezető.

A vállalkozás 2012-ben pályázati támogatással szőregi telephelyén irodaházat és üzletet épített, ám a forgalom bővülésével mind a rendelkezésre álló raktárkapacitások, mind a vevők kiszolgálásához szükséges eladó- és bemutatótér szűkössé vált. Ezért az üzlet szomszédságában 458 négyzetméter alapterületű raktáráruházat alakítottak ki – mondta a szakember.

Az új épület – ahol a tereprendezést követően ősztől fogadják a vásárlókat – energiaigényének egy részét napelemek fedezik. Az eladótérben a növényértékesítéshez tárolóasztalok, az áruk elhelyezéséhez polcrendszerek kapnak helyet. A bővítéssel a Koltech Kft. áruházában a környékbeli települések – Szőreg, Szeged, Deszk, Újszentiván, Tiszasziget – kiskerttulajdonosai a kert fenntartásához szükséges összes terméket be tudják majd szerezni – hangsúlyozta Kollár Tibor. A cég a térségben a gázhálózat közterületi hibaelhárítási munkáit végzi a közműszolgáltató számára, valamint közművek kivitelezésében, szerelésében is részt vesz. A projekt részeként ehhez a tevékenységhez is vásároltak gépeket, berendezéseket.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a családi tulajdonban álló Koltech Kft. 18 alkalmazottat foglalkoztat, értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 351,7 millió forint volt, ami több mint hat százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás 2021-ben 35, tavaly 39 millió forint adózott eredményt ért el.

Kapcsolódó írásaink