Gazdaság

Koncz Zsófia: Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában + VIDEÓ

Arról is beszélt, hogy az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshely-fejlesztés is történt

Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában, amelyeknek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, „valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost” – mondta el Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Facebook-oldalán közzétett videóban.

Koncz Zsófia: Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában + VIDEÓ
Koncz Zsófia: Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában
Fotó: Facebook /Koncz Zsófia

A politikus úgy fogalmazott, „óriási út és lehetőségek előtt áll Tokaj. Mint mondta, a történelmi épületek mellett, 800 méter hosszan megújul a város fő utcája, ahol parkok, kávézók létesülnek és ahová éttermek települnek majd be. Hozzátette, ez azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, »a magyarság emblematikus városa«, a Tokaj márkanevet pedig világszerte ismerik”.

A fejlesztések célja, hogy a Tokaji Aszú névadó településén, „a fehér borok és a színes kultúra városában” kialakuljon egy erős bor, gasztro és turisztikai termékkínálat, amelynek „csodájára jár a világ” – fűzte hozzá Koncz Zsófia.

Objektum doboz

Arról is beszélt, hogy az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshely-fejlesztés is történt, a minőségi szálláshelyek mellé pedig most olyan attrakciók is létrejönnek, „melyek élettel töltik meg a belvárost”, így reményeik szerint egyre többen érkezhetnek majd Tokajba.

Hozzátette, azt szeretnék, hogy Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, stabil munkát és megélhetést biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást és sok élményt nyújtva az oda érkező vendégeknek.

Kapcsolódó írásaink