Gazdaság

Csaknem másfél milliárd forintból épült turisztikai és kulturális látogatóközpont Mádon

A Széchenyi 2020 programból támogatott projektet végrehajtó konzorciumot a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezette

A Tokaji borvidék világörökségi értékeit bemutató turisztikai és kulturális látogatóközpont épült a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mádon 1,493 milliárd forint európai uniós támogatásból – közölte a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Csaknem másfél milliárd forintból épült turisztikai és kulturális látogatóközpont Mádon
Képünk illusztráció
Fotó: MTI

A Széchenyi 2020 programból támogatott projektet végrehajtó konzorciumot a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezette, partnerként vett részt benne a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány – közölték.

A központ az egykori mádi tűzoltóépületben egyszerre látja el egy kiállítótér, egy rendezvény- és kóstolóterem, valamint egy kávézó és egy kerékpárkölcsönző funkcióit.

A Mádi Látogatóközpont honlapja szerint az egykori tűzoltósági épületben a borkészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Az épületbe lépve a kiállítás a világörökségi helyszínné válás tíz feltételével kezdődik, a földszinten pedig multifunkciós termek „mesélnek” egészen különleges módon arról, hogy mi is járul hozzá a finom tokaji borok jellegéhez, zamatához, illatához és persze ízéhez.

Kapcsolódó írásaink