Gazdaság

Az élelmiszeripar fejlesztésére a kormány 750 milliárd forint uniós forrást fordít

Az élelmiszeripar fejlesztésére a kormány a korábbi 468 milliárd forint helyett már 750 milliárd forint európai uniós forrást fordít – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Az élelmiszeripar fejlesztésére a kormány 750 milliárd forint uniós forrást fordít
Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára
Fotó: Kormany.hu

Nobilis Márton a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén hozzátette, úgy szeretnék elkölteni ezt a 750 milliárd forintot, hogy az ország képes legyen az önellátásra.

Az államtitkár szerint a következő években az energia kérdése az egyik legfontosabb az iparágban.

Ezért az a cél, hogy a fejlesztéseknél vegyék alapul a megújuló energiák és a digitalizáció használatát is. Utóbbi azért fontos, mert a modern technikák alkalmazásával tud az ország versenyképes lenni.

Az államtitkár kérdésre válaszolva elmondta, arra számítanak, hogy szeptembertől jelentősen lassul az infláció, ez azonban szerinte nem azt jelenti, hogy addig mindenáron fent szeretnék tartani az árstopot. Hozzátette, folyamatosan figyelik a piacot.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom