Gazdaság

A vártnál nagyobb profitról jelentett az Amazon

Az Amazon.com Inc. a várakozásokat meghaladó negyedéves árbevételről és profitról számolt be a New York-i tőzsde csütörtöki kereskedésének zárása után.

A vártnál nagyobb profitról jelentett az Amazon
Az Amazon arra számít, hogy a második negyedévben az árbevétele 5-10 százalék közötti mértékben nő
Fotó: AFP/ Thomas Samson

A világ vezető online kiskereskedelmi cége arról jelentett, hogy a negyedéves bevétele 9 százalékkal, 127,4 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 116,4 milliárd dollárról. Az adózott eredménye 3,17 milliárd dollár, részvényenként 31 cent volt az egy évvel korábbi 3,84 milliárd dollár, részvényenként 38 cent veszteséggel szemben.

Az elemzők véleményének átlagában kisebb, 124,55 milliárd dolláros bevétel és szerényebb, 21 cent részvényarányos nyereség szerepelt.

A nyereségnövekedést részben a költségek jelentős lefaragásával sikerült elérni. Az Amazon arra számít, hogy a folyó második negyedévben az árbevétele 5-10 százalék közötti mértékben nő, 127-133 milliárd dollár között alakul.

Az első negyedévben a bevétel a legnagyobb mértékben, 21 százalékkal a hirdetési szegmensben nőtt, 9,5 milliárd dollárra, illetve 16 százalékkal, 21,4 milliárd dollárra emelkedett a felhőszolgáltató ágazatban (Amazon Web Services).

Kapcsolódó írásaink