Gazdaság

Hosszú Katinka külföldre is terjeszkedne „mindenmentes” éttermével

Gyorsan híre ment az ételintoleranciával élőknek, akik reggelitől a vacsoráig válogathatnak a különböző fogásokból

Tavaly nyáron nyitotta meg éttermét Hosszú Katinka, töretlenül bízik vállalkozása sikerességében – írta meg a liner.hu.

Hosszú Katinka külföldre is terjeszkedne „mindenmentes” éttermével
Hosszú Katinka a 2022-es számára nem túl sikeres budapesti úszó világbajnokságon
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

A Kool nevű étterem a körúton található, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő szerint pedig az adta az ihletet, hogy nem igazán talált olyan helyet Budapesten, ahol hasonló minőségű, „mindenmentes” ételt vásárolhatott volna.

Mint a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, alapvetően sportolóknak szánta a helyet, azonban gyorsan híre ment az ételintoleranciával élőknek, akik reggelitől a vacsoráig válogathatnak a különböző fogásokból.

Hozzátette, hogy a nyitást megelőzően a legfontosabb szempont az volt, hogy az étterem könnyen megközelíthető legyen, majd ezt követte a felújítás, ami elérte a 200 millió forintot, melyet saját tőkéből finanszírozott az úszónő.

A cél az volt, hogy fast food árakon értékesíthessék a menüket, ami eleinte a 2490 forintos árával sikerült is, azonban az alapanyagok megdrágulása miatt azóta meg kellett emelni az összeget 3290 forintra. Ugyan idén még nyereségre nem számítanak, 8 hónap működés után az étterem bevétele már fedezi a működési költségeit.

Kiemelte, hogy a közösségi oldalon található kiépített csatornáival, valamint a személyes brandjével a marketingköltségeken lehetett spórolni, illetve ettől is reméli a további gyors növekedést. Célja, hogy külföld felé is terjeszkedhessen az étterem, melyet öt éven belül legalább öt-tíz hazai üzletből álló étteremlánccá bővítene.

Kapcsolódó írásaink

Azért tiltottak ki két férfit az étteremből, mert fehérek

ĀAz étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM mozgalom (Black Lives Matter – a fekete életek számítanak) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba