Gazdaság

A köztársasági elnök férje is bekapcsolódott a Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésébe

Az intézmény ingyenesen megtekinthető állandó kiállításán a látogatók felfedező utat tehetnek a pénz világában

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzmúzeuma is bekapcsolódott idén a PÉNZ7 programsorozatba, amely több mint 170 ezer magyar diák pénzügyi felkészültségét és tudatosságát hivatott fejleszteni. A Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésén Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István is végigkísért egy diákcsoportot – közölte a Pénzmúzeum pénteken a Facebook-oldalán.

A köztársasági elnök férje is bekapcsolódott a Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésébe
A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont által közreadott képen Veres István, a Magyar Nemzeti Bank pénz- és devizapiaci igazgatója, Novák Katalin köztársasági elnök férje (j) beszél a Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákcsoportjának tartott rendhagyó tárlatvezetésen a Pénzmúzeumban 2023. március 9-én. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma is bekapcsolódott a kilencedik alkalommal megrendezett PÉNZ7 programsorozatba, amely több mint 170 ezer magyar diák pénzügyi felkészültségét és tudatosságát hivatott fejleszteni
Fotó: MTI/Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Az intézmény ingyenesen megtekinthető állandó kiállításán a látogatók felfedező utat tehetnek a pénz világában, a rendezvényt interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók is színesítik. A kiállítás tereit a pénz öt funkciója köré szervezték, segítve mind a háztartások, mind a vállalatok, mind a jegybank szerepének megértését a pénzügyek izgalmas, egyszerre ismerős és ismeretlen világában – írták.

A kiállításra a Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákcsoportja is ellátogatott. A középiskola profiljához egyébként is közel álló témák nem voltak ismeretlenek a diákok előtt, mégis újdonságot és különlegességet jelentett számukra a pénzügyi kérdések újszerű megközelítése, valamint a rendhagyó tárlatvezetés, mivel az élményúton Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István is csatlakozott a diákokhoz.

A MNB pénz- és devizapiaci igazgatója a gyerekekkel közösen próbálta ki a tárlat interaktív felületeit, bekapcsolódott a pénz funkcióit megértetni hivatott játékokba, és mindeközben saját tapasztalatait is megosztotta a tanulókkal – tájékoztattak a közleményben.

Kapcsolódó írásaink