Gazdaság

Fellebbezhetnek a szemétégető ellen Párkányban

Párkány valószínűleg fellebbezni fog a Nyitrai Kerületi Bíróság január eleji ítélete ellen, amelyben a testület törvénybe ütközőnek nyilvánította a képviselő-testület hulladékerőművet tiltó rendeletét. A város alá tartozó intézmények már második hónapja nyolcvanszázalékos kerettel működnek.

Fellebbezhetnek a szemétégető ellen Párkányban
Nem akarnak efféle beruházást látni a település lakói (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/VI

A február másodikai rendkívüli ülésen egy nyertes projekt önrészének emeléséről döntöttek a párkányi önkormányzat képviselői, de azt is megvitatták, hogy miként lehetséges a kultúrház épületének bővítése – írta meg pénteken a pozsonyi Új Szó.

A bennünket érdeklő témában, azaz a helyi ipari parkba szánt szemétégető ügyében is történt előrelépés. E szerint a település vezetése valószínűleg fellebbezni fog a Nyitrai Kerületi Bíróság január eleji ítélete ellen, amelyben a testület törvénybe ütközőnek nyilvánította a képviselő-testület korábbi, a beruházást tiltó rendeletét.

A város nemrég egy új hulladékgyűjtő udvar kialakítására nyert állami támogatást. A testület szintén megvitatta azt a nyertes pályázatot is, amelynek keretében a kulturális tárca vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a helyi művelődési központnak a higiéniai helyiségek és eszközök korszerűsítésére.

Kapcsolódó írásaink