Gazdaság

Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány

Újabb rekord született, összesen 779 pályázat érkezett a tavalyi év negyedik negyedévében a Mészáros Csoport alapítványához több mint ötmilliárd forint értékben. A kuratórium végül 52 pályázat 250 millió forintos támogatásáról döntött. Ezzel összesen egymilliárd forintra nőtt a 2022-ben odaítélt támogatások összege.

Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány
Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója
Fotó: Mészáros Csoport

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, évi egymilliárd forintot támogatásra fordító Pro Filii Alapítvány mára az ország egyik legjelentősebb civil szervezeteket, magánszemélyeket támogató szervezetévé vált – derül ki az alapítvány lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A múlt év negyedik negyedévében beérkező 779 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára a kuratórium a 236 beérkezett magánszemély pályázatából húsznak csaknem hatvanmillió forintos, valamint az 543 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből 32-nek több mint 190 millió forintos támogatásáról döntött. A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a negyedik negyedéves pályázati elbírálások kapcsán leszögezte: „Minden pályázati ciklusnak megvannak a sajátosságai: míg nyáron a rászoruló gyermekeknek szóló rekreációs programokon volt a hangsúly, a téli hónapokban az energiaválság és a magas infláció miatt az energiakorszerűsítési és a megélhetési körülmények javítását célzó pályázatok voltak többségben. Mint ahogyan egész évben, természetesen sok kérés érkezik gyermekek egészségügyi kezelésével kapcsolatban is. A tavalyi évben beérkező több mint 2200 pályázati kérelem – amelyek értéke meghaladta a 14,5 milliárd forintot – azt jelzi, hogy alapítványunk az ország egyik legjelentősebb karitatív szervezetévé lépett elő. Egyetlen év alatt csak pályázati úton 2021 magánszemélyt és civil szervezetet támogattunk egymilliárd forinttal. Ezt egészítette ki a rászoruló családok üdültetése és az év végi nagy élelmiszer-adomány összesen több mint 300 millió értékben” – húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány főtitkára is.

Kapcsolódó írásaink