Gazdaság

Folyamatos az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése

A Magyar Államkincstár közölte, hogy a kormány az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta 250 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 523 milliárd forinttal

A két évre meghirdetett program tavaly december 31-i határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés – ami másfélszerese a 2021-ben beadott kérelmeknek – érkezett a Magyar Államkincstárhoz.

A kincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely a megugrott igényszám miatt az eddiginél több időt vesz igénybe – közölték, jelezve azt is, hogy a támogatói okirat kiállítását követő öt napon belül továbbra is minden arra jogosult igénylőnek kiutalják az otthonfelújítási támogatást.

Az otthonfelújítási támogatási programban a családok az otthonfelújítási munkájukhoz hárommillió forintos kormányzati támogatást kaphattak. Az átlagos támogatás kétmillió forint volt. A kérelmek feldolgozásában a kincstár 2022 novemberéig határidőben mindent teljesített – közölték.

Kapcsolódó írásaink