Gazdaság

Fejlesztések Sepsiszentgyörgyön

Több mint ötszázhuszonhárommillió lejes finanszírozásra nyújtott be összesen negyvennégy pályázatot Sepsiszentgyörgy önkormányzata az országos helyreállítási terv keretében. E keretből összesen négyszázhetvenmillió lejre köthetnek szerződéseket az elkövetkezendő három év során.

Fejlesztések Sepsiszentgyörgyön
A város fő attrakciója a Székely Nemzeti Múzeum, amely hamarosan társat kap, ugyanis nemsokára építik a Kommunizmus Múzeumát
Fotó: Sepsiszentgyörgy városának közösségi oldala

Összesen tizenhét lejt (ezerháromszázhatvan forintot) tesznek minden egyes adólej (nyolcvan forint) mellé a pályázatok révén Sepsiszentgyörgyön – írta meg szerdán a Székelyhon. Mint a lapban olvasható, a témába vágó friss hírekről Antal Árpád polgármester, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Buja Gergely, a városháza fejlesztési, pályázati vezérigazgatója számolt be szerdán.

Mint az erdélyi sajtóorgánumnak elmondták, a település vezetése mindeddig tizennégy támogatási szerződést írt alá kétszázharmincnyolcmillió lej (19,040 milliárd forint) értékben olyformán, hogy még nem tartanak a folyamat végén. A beruházásokat 2026. augusztus végéig kell befejezni.

A források révén tömbházak, óvodák és iskolák hőszigetelésére, szolgálati lakások építésére, elektromos autóbuszok és töltőállomások beszerzésére, hulladékgyűjtő szigetek telepítésre és a Kommunizmus Múzeumának megépítésére nyílik majd lehetőség.

Kapcsolódó írásaink