Gazdaság

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

A Magyar Posta idén tizedik alkalommal bocsátott ki úgynevezett kisívet kínai újévhez kapcsolódóan. Az ázsiai ország horoszkóp motívumaival feldíszített bélyeg a soron következő, 2023. január 22. és 2024. február 9. közötti időszakot, a Víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönti.

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata
Hao Csin, a Budapesti Kínai Kulturális Központ igazgatója (b1), Csao Jang, a budapesti kínai nagykövetség ideiglenes ügyvivője (b2), Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b3) és Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója (b4) a bélyeg bemutatásakor
Fotó: MTI/Burzák Noémi

Magyarország és Kína példamutató módon mindig is a tisztelet hangján szólt egymáshoz – hangoztatta hétfőn a Bélyegmúzeumban Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter abból az almalomból nyilatkozott, hogy a Magyar Posta immár tizedik alkalommal bocsátott ki bélyegkisívet az ázsiai állam újévéhez kapcsolódóan.

A tárcavezető felidézte, 2010-hez képest mára másfélszer annyi, mintegy tizennyolcezer kínai állampolgár él békében nálunk, amit egyértelműen a bizalom megerősödésének tulajdonítunk. A kabinet rendkívül fontosnak tartja, hogy a már eddig is kiváló kapcsolataink tovább erősödjenek és mélyüljenek, s nyitottak vagyunk a további együttműködésre – fogalmazott Nagy Márton.

Mint kifejtette, Peking hazánk 7. legnagyobb kereskedelmi partnere, 10. legnagyobb tőkebefektetője. A több mint háromszáz vállalat mintegy tizennégyezer embert foglalkoztat, miközben a jövőbeli projektek megvalósulása több ezer új munkahely létrehozását vetíti előre – tette hozzá a miniszter.

Jang Csao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője kiemelte, az esemény a két nép közötti régi barátságról tesz tanúbizonyságot. Balczó Barnabás, Magyar Posta elnök-vezérigazgatója úgy vélte, hogy a Nyúl Éve alkalmából hétfőn kiadott bélyegek a gyűjtők kollekciójában komoly értéket fognak képviselni.

A kisívben található két képen, valamint az alkalmi borítékon virágokkal díszített nyúlmotívumok láthatók. A termék Maros Krisztina tervei alapján húszezer példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült.

Kapcsolódó írásaink