Gazdaság

Nagy Márton: Erős védvonalakat állítottunk fel a vállalkozások számára

Jövőre is támogatja a kormány a kis- és közepes vállalatokat

A stabil gazdasághoz jól működő vállalkozásokra van szükség, ennek érdekében a kormány jövőre is támogatja a kis- és közepes vállalatokat, hogy megvédje azokat a szankciók okozta nehézségektől – hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter kedden a kormány Facebook-oldalán.

Nagy Márton: Erős védvonalakat állítottunk fel a vállalkozások számára
Fotó: MH/Purger Tamás

Nagy Márton elmondta: 2022-ben a háború és a szankciók felforgatták a gazdaságot, így a vállalkozások élete sem a szokásos mederben zajlik.

A brüsszeli szankciók miatt az energiaárak, az alapanyagárak és az infláció is az „egekben vannak”, mindezek pedig soha nem látott nehézségek elé állították a vállalkozásokat – fejtette ki.

A kormány ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a recessziót, megvédje ne csak a családokat, hanem a vállalkozásokat és a teljes foglalkoztatottságot is – emelte ki.

„Ennek érdekében erős védvonalakat állítottunk fel a vállalkozások számára is, hogy megvédjük őket a brüsszeli szankciók káros hatásától” – fogalmazott a miniszter. A gazdasági visszaesés elkerüléséhez, a stabil gazdasághoz életképes és jól működő vállalkozásra van szükség – hangsúlyozta.

Felidézte, hogy kiterjesztik a kamatstopot a kis- és középvállalkozásokra, rendkívül kedvező kamatokat biztosítanak a Széchenyi Kártya Programon keresztül, gyármentő programokat, valamint az ezt kiegészítő garancia- és hitelprogramot indítottak.

Támogatást biztosít a kormány az energiaintenzív kkv-knak, tovább csökkenti az adóterheket, megvédi Európa legalacsonyabb tásasági adóját, és ha szükséges, további intézkedéseket is hoz – hívta fel a figyelmet.

Az igazi megoldást azonban a béke és a káros szankciók megszüntetése jelenti, csak így kerülhetünk vissza a normál kerékvágásba – tette hozzá Nagy Márton.

Kapcsolódó írásaink