Gazdaság

A GVH aktív szerepet vállalt az OECD versenyhetén

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) aktív szerepet vállalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) egyhetes, pénteken lezárult téli ülésszakán, az OECD „versenyhete” rendezvényen – közölte a GVH szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A GVH aktív szerepet vállalt az OECD versenyhetén
A versenyhéten a GVH 5 témában ismertette a magyar jogalkalmazást az OECD tagországi szakértői előtt
Fotó: MH

A tájékoztatás szerint az OECD központjában, Párizsban tartott rendezvényen a szervezet elfogadta a GVH és az OECD közös Regionális Oktatási Központjának (ROK) 2022. évi beszámolóját, jövő évi programterveit, amelyeket Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke mutatott be a versenybizottságnak.

A regionális oktatóközpont a két szervezet, az OECD és a GVH szakmai hátterére építve nyújt támogatást a versenyjog és a versenypolitika területén, elsősorban a kelet-, délkelet- és közép-európai országok versenyhatóságai számára.

Magyarország így vezető szerepet játszik a régión belül az átmeneti gazdaságok fejlesztésében való részvétel és technikai segítségnyújtás területén – írják a közleményben.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a ROK jelentőségéről szólva a közleményben úgy fogalmazott, az OECD és a GVH közös Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központja növeli Magyarország nemzetközi elismertségét, erősíti a régiót, továbbá olyan versenyfelügyeleti feladatokat érintő naprakész tudást, eredményes vizsgálati és elemzési módszereket, nemzetközi versenyhatósági tapasztalatokat összpontosít, amelyekből Magyarország és a kiszolgált régió minden lakosa közvetlenül profitálhat.

A közleményben hangsúlyozták, a versenyhéten a GVH a tagállami tapasztalatok megvitatására szolgáló kerekasztal rendezvényeken az Európai Unió egyik legaktívabb tagállamának bizonyult, öt témában ismertette a magyar jogalkalmazást az OECD tagországi szakértői előtt.

Kapcsolódó írásaink