Gazdaság

Eltűnhet a Twitter Európából

A Financial Times írt róla, hogy Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa egy videós megbeszélés során figyelmeztette a platform új vezérét, komoly következményekkel kell számolnia, amennyiben elengedi a szigorú moderálást.

Eltűnhet a Twitter Európából
Elon Musk a vállalat átvétele után elkezdte az átalakításokat, azonban ehhez még az uniónak is lesz egy két szava
Fotó: AFP/OLIVIER DOULIERY

Thierry Breton egy szerdai videós megbeszélés során a sajtóértesülések szerint megemlítette Elon Musknak, a Twitter új vezérének, hogy komoly következményekkel kell számolnia, amennyiben elengedi a szigorú tartalommoderálást. A politikus emellett kiemelte azt is, hogy a platformnak felül kell vizsgálnia a kitiltott felhasználók önkényes visszahelyezésének körülményeit, és azt is engedélyezniük kell, független szakértők tekinthessék át a platform működését a jövőben.

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is felszólította korábban Muskot, hogy tegyen eleget az online gyűlöletbeszéd és a dezinformáció ellen hozott uniós szabályoknak.

Kapcsolódó írásaink

Elon Musk jött, a Twitter vezetése ment 

ĀHónapok huzavonájára került pont, amikor a milliárdos hivatalosan is átvette a vállalat irányítását, másnap már a biztonságiak kísérték ki a korábbi vezetőket