Gazdaság

November közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop

Az intézkedés csaknem 60 ezer kis és közepes vállalkozás körülbelül kétezermilliárd forintnyi hitelállományát érinti

A brüsszeli szankciók nagyon sok bajt okoznak: elszabadultak az energiaárak, elszabadult az infláció. Ez tönkreteszi az európai és a magyar gazdaságot, mert egyre nagyobb terhet rak a vállalkozásokra is – közölte a közösségi oldalára pénteken felkerült posztban a kormányszóvivő, aki jelezte: november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop.

November közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra kifejtette, hogy a szankciók miatt jelentősen nőnek a vállalkozások energia, a beszerzési- és a szállítási költségei, és sok vállalkozásnak okoz problémát az is, hogy a szankciós infláció miatt  drágulnak a hitelek is, így jelentősen emelkednek a törlesztőrészleteik. A kormány amellett, hogy a családokat és az időseket védi az áremelkedésektől, a vállalkozások és a munkahelyek védelme érdekében is több döntést hozott. Az egyik ilyen rendkívüli intézkedés, hogy november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop – tette hozzá.

A részleteket bemutató videóban a kormányszóvivő közölte: a november közepén életbe lépő, és a tervek szerint június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez. Az intézkedés csaknem 60 ezer kis és közepes vállalkozás körülbelül kétezermilliárd forintnyi hitelállományát érinti.     

A magyar vállalkozók számos más segítséget is kapnak a kormánytól, de valódi megoldást az jelentene, ha „az európai politika a békerendezés irányába mozdulna el” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom