Gazdaság

Azonnal megugrik az energia ára, amikor Brüsszel újabb szankciós csomagot jelent be

Európa a vesztébe rohan a szankciókkal

Amikor Brüsszel „belengeti egy újabb szankciós csomag hírét” vagy bejelent egy újabb csomagot, a hírre azonnal megugrik az energia ára – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában.

Azonnal megugrik az energia ára, amikor Brüsszel újabb szankciós csomagot jelent be
Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A politikus kifejtette: egyre több európai ember látja, hogy Európa a vesztébe rohan a szankciókkal, azonban „sajnos Brüsszelben nem akarják érzékelni ezt a valóságot”.

Közölte: a sajtóban megjelentek azok a hírek, hogy az Európai Unió már egy újabb szankciós csomagot készít elő, és ennek csak a híre már 30 százalékkal emelte meg a gáz tőzsdei árát az elmúlt napokban.

Úgy vélte, azt már korábban is lehetett tapasztalni, hogy „amikor Brüsszel belengeti egy újabb szankciós csomag hírét” vagy bejelent egy újabb csomagot, a hírre azonnal megugrik az energia ára.

Hollik István szerint „hiába próbálja tehát a szankciópárti baloldal eltagadni azt, hogy a gáz árát a szankciók verik fel az egekbe, ez bizony így van”. Mára egyértelművé vált, hogy a szankciók súlyos károkat okoznak Európának, és ahhoz, hogy az európai és a magyar gazdaság ne menjen tönkre, minél hamarabb fel kell hagyni az elhibázott szankciós politikával – jelentette ki.

Hangsúlyozta: Ezért is fontos, hogy a nemzeti konzultációval erős üzenetet küldjenek Brüsszelnek, hogy a szankciós politikán változtatni kell.
 

Kapcsolódó írásaink