Gazdaság

Lesz elég busz a keddi figyelmeztető sztrájk idején is

A Volánbusz munkavállalói betartják a szabályokat

Az október 25-i, keddi – 14 és 16 óra közötti – kétórás figyelmeztető sztrájk idejére is biztosítja a jogszabályoknak megfelelő elégséges szolgáltatást a Volánbusz Zrt. – közölte a társaság szombaton. A cégnél most voltak amúgy az éves kitüntetések, 117 munkatárs kapott legmagasabb szintű társasági elismerést.

Lesz elég busz a keddi figyelmeztető sztrájk idején is
Egy igazán modern, csinos jármű a Volánbusz eszközparkjából
Fotó: Facebook/Volánbusz

Miközben a Volánbusz Zrt. legfrissebb Facebook-bejegyzése arról ír, hogy hazalátogatott Pécsre az emeletes MÁVAUT-Ikarus 556-os, a csodajárgány, a társaság szombat délelőtti, MTI-hez eljuttatott közleménye arról ír, hogy a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) 120 perces munkabeszüntetést hirdetett meg jövő kedd délutánra, miután a kollektív munkaügyi vitában folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre.

Objektum doboz

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott, a társaság a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget – írták.

Hozzáfűzték, a meghirdetett menetrendhez képest akár jóval több járat is közlekedhet, ha az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát.

A közleményben hangsúlyozták: a Volánbusz Zrt. mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató nyitott a párbeszédre. A társaság maradéktalanul betartja, hiánytalanul teljesítette és teljesíti a továbbiakban is a szakszervezetekkel kötött, három évre szóló bérmegállapodást, amelynek köszönhetően folyamatosan emelkedő bérekkel és javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók.

A MÁV–Volán-csoport 2021-ben 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, 2022-ben 10 százalékkal emelte, 2023-ban pedig további öt százalékkal fogja emelni a béreket. A közlemény emlékeztet arra, hogy júliusban előre hozott, egyszeri, egyösszegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója.

A Volánbusz tavaly nagyszabású rekonstrukciós programot is indított a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására, a munkakörülmények további javítása érdekében. A 2018-ban indított jármű-fiatalítási program keretében pedig eddig már mintegy 1800 új jármű állt szolgálatba – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink