Gazdaság

Online képzéssel is segít a Technológiai és Ipari Minisztérium

A kormány a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások energiatámogatási programjában megnövekedett rezsiterheik részleges átvállalásával, energiahatékonysági beruházásaik ösztönzésével segíti a munkahelyek megőrzését. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) felkérésére a területi kamarák közreműködnek a lehetőség bemutatásában, népszerűsítésében. Kijelölt munkatársaikkal online képzés keretében ismertetik a vissza nem térítendő forrás igénylésének főbb szabályait, feltételeit 2022. október 17-én – jelentette be hétfői közleményében a minisztérium.

Online képzéssel is segít a Technológiai és Ipari Minisztérium
A technológiai és ipari tárca szakemberei is segítik majd a munkát az online kurzusok során
Fotó: MH

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság komoly próbatétel elé állítják az európai cégeket. A kormány idén összesen százmilliárd forinttal segíti az energiaválság hatásainak leginkább kitett ágazat cégeinek talpon maradását. A programban az áram-, gáz- vagy távhőköltségek negyedik negyedéves növekményének felét vállalhatják át, vissza nem térítendő támogatást kínálnak az energiahatékonysági beruházásokhoz felvett hitel önrészének kiegészítésére – emlékeztetett a TIM.

A technológiai és ipari tárca egy hete kezdeményezte a területi kereskedelmi és iparkamarák bevonását a pályázat előkészítésébe, a vállalkozások tájékoztatásába a sikeres, felhasználóbarát lebonyolítás érdekében. A kiterjedt kapcsolatrendszerrel bíró testületek így hiteles, naprakész információkkal láthatják el a hozzájuk fordulókat a héten megkezdődő regisztráció előtt.

Az energiatámogatási programban való részvétel első, de nem egyetlen feltétele a sikeres regisztráció. E szakasz 2022. október 20-án indul a www.energiatamogatas2022.hu oldalon, ahol a teljes pályázati dokumentáció is elérhető – tájékoztatott a TIM.

Kapcsolódó írásaink