Gazdaság

Kreditpontot érő képzés a könyvelőknek

Az idei év eddig kiemelkedően nehéz év volt a könyvelő szakma számára is, ráadásul az év vége közeledtével egyre égetőbb feladattá válik számukra a mérlegképes könyvelői státusz megtartásához szükséges kreditek megszerzése. Ehhez nyújt segítséget a Kulcs-Soft Kft. Partner Programja – tájékoztatta lapunkat Juhász Gábor, a társaság marketingvezetője.

Kreditpontot érő képzés a könyvelőknek
A járvány okozta válság kezeléséhez szükség van a megfelelő költségvetési ösztönzőkre (képünk illusztráció)
Fotó: Pexels

Mint azt kifejtette, a cég által kialakított Partner Programban már több ezer könyvelő vesz részt, mivel a program azt a célt szolgálja, hogy ez a szakmai kör naprakész tudást kapjon. Az együttműködésnek része egy kedvező jutalékrendszer, amely mindkét fél számára tartogat előnyöket. A partnerség másik alappillére a szakemberek egyedülállóan kedvezményes képzése, amely most lett igazán fontos szempont a könyvelők körében.

A kataszabályozás megváltozása több égető, a könyvelői szakmát érzékenyen érintő problémára is rávilágított. A változások miatt egyrészt nagyon megemelkedett a könyvelők munkaterhelése, körükben munkaerőhiány alakult ki, másrészt, ez utóbbi következményeként, erős felhígulás érzékelhető a szakmában – tette hozzá a szakember. Felhívta a figyelmet arra, hogy a folyamatos törvénymódosításokkal rendkívül nehéz lépést tartani, nem beszélve arról, hogy az alapvető feladatok ellátása is nagyfokú koncentrációt igényel. Azok számára pedig, akik nem hivatásként, hanem pusztán pénzkereseti lehetőségként tekintenek a munkájukra, vagy egyszerűen nem képezték kellőképpen magukat, ez teljesíthetetlen feladatnak tűnik. A Kulcs-Soft Kft. 2021-ben indította el kreditpontos képzési platformját a mérlegképes könyvelők számára, amelyet az idei évben még kedvezőbb feltételekkel nyújt számukra.

Kapcsolódó írásaink