Gazdaság

Felkészült a fűtési szezonra az MVM-csoport

Az MVM-csoport európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet

Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra, de az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatniuk a tulajdonukban lévő földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát – hívta fel a figyelmet az energetikai vállalatcsoport.

Felkészült a fűtési szezonra az MVM-csoport
Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását
Fotó: MH

Keddi közleményükben felidézték, hogy az MVM-csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, de földgázelosztási tevékenysége nem országos.

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen harmincezer kilométert meghaladó, tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet – emelték ki.

A tájékoztatás szerint a földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton. A vezetékek cseréje szükségessé teszi, hogy a vezetékek összekötésének idejére a gázszolgáltatást ideiglenesen szüneteltessék.

A telekhatáron belüli földgázrendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az előírások szerint az ingatlan tulajdonosa kötelezett. A telekhatáron belüli vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl többletgázfogyasztást is okozhat – hívta fel a figyelmet az MVM.

Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást, és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért.

Kapcsolódó írásaink