Gazdaság

Orbán Balázs: Az olaszok is úgy döntöttek, hogy a konzervatív erők számítanak a legjobb választásnak

Az olaszok tudják a legjobban, milyen kormányra van szüksége országuknak

A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika – hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok – Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.

Orbán Balázs: Az olaszok is úgy döntöttek, hogy a konzervatív erők számítanak a legjobb választásnak
Orbán Balázs kijelentette, hogy Róma utcáin is szemmel látható a szankciós politika okozta infláció és az elszálló rezsiköltségek hatása
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

Orbán Balázs hozzátette: a szeptember 25-i választások megmutatták, hogy az olaszok tudják a legjobban, milyen kormányra van szüksége országuknak.

Kijelentette, hogy Róma utcáin is szemmel látható a szankciós politika okozta infláció és az elszálló rezsiköltségek hatása.

Megjegyezte azt is: a nyugati országokban is egyértelmű, hogy a szankciók miatt a fogyasztók felárat kénytelenek fizetni, mégis nemzeti konzultációval „nekünk kellett ismét elsőnek lenni megkérdezve az embereket, mit gondolnak erről”.

Az európai konzervatív politika és közélet vasárnapig tartó találkozója a Giorgia Meloni vezette jobboldali koalíció választási győzelmét követi. A nyitónap felszólalói között volt Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője, valamint Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Kapcsolódó írásaink