Gazdaság

Milliárdos fejlesztések indulnak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában

A forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat

Üzemcsarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket, egyebek mellett parkolóbővítést hajtanak végre két, összesen több mint 1,2 milliárd forintos forrással járó európai uniós pályázat segítségével Pécs déli ipari parkjában.

Milliárdos fejlesztések indulnak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában
Pécs, Déli Ipari Park
Fotó: Facebook/Pécs Déli Ipari Park

A baranyai megyeszékhely önkormányzata keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, de a munkálatok csak az elmúlt napokban indultak meg.

A beruházások részeként – csaknem 800 millió forintos támogatással – egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek. Az épület bővítésére is lesz lehetőség, kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére.

A másik beruházás részeként – 430 millió forintos támogatás felhasználásával – az új csarnok közműbekötéseit végzik el, emellett infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre, egyebek mellett egy negyven férőhelyes parkolót építenek meg – közölték.

Kapcsolódó írásaink