Gazdaság

Kéz a kézben jár a technológia és a versenyképesség

Magyarország a nemzetközi innovációs rangsorok élére került – egyebek mellett erről is beszélt hétfőn Palkovics László hétfőn Budapesten. A tárcavezető a Continental alkalmazásfejlesztési központja nyitó rendezvényén aláhúzta, a cég állami támogatással fejlesztette hazai központjait.

Kéz a kézben jár a technológia és a versenyképesség
Palkovics László: A kormány idejében felismerte a kutatási-fejlesztési tevékenységek jelentőségét
Fotó: MH

A versenyképességet egyre inkább a tudomány és a technológia fejlettsége, az innovációs eredmények gyakorlati alkalmazása határozza meg – hangoztatta hétfőn Budapesten a technológiai és ipari miniszter. Palkovics László a Continental alkalmazásfejlesztési központja nyitó rendezvényén aláhúzta, a kormány idejében felismerte a kutatási-fejlesztési tevékenységek jelentőségét, így a nemzetközi innovációs rangsorok élére kerültünk.

A belföldön előállított ipari termékek hetven százaléka high-tech minőségű, az innovációs kiadások összege 2020-ban elérte a hétszázharminc, 2021-ben pedig a kilencszázmilliárd forintot – fogalmazott a tárcavezető. Az irány tehát jó a zöld és high-tech magyar ipar megteremtéséhez – fogalmazott.

A Continental állami támogatással fejlesztette a központjait, az erről szóló döntést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be tavaly. Az összesen 4,2 milliárd forintos vállalati beruházáshoz a kormány egymilliárddal járult hozzá. A német járműipari vállalatcsoport hazánkban több mint nyolcezer alkalmazottnak ad munkát.

Kapcsolódó írásaink