Gazdaság

Javult a magyar méhészek versenyképessége

A méhészek, ahogyan az agrárágazat minden szereplője számos kockázat és nehézség között végzik mindennapi munkájukat. Az ő érdekükben, a céljaik megvalósulásáért dolgozunk együtt Bross Péterrel, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökével – írta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos Facebook-oldalán.

Javult a magyar méhészek versenyképessége
Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos
Fotó: MH

Nyitrai Zsolt összegezte: Az elmúlt időszakban számos intézkedéssel segítették a 20 ezer méhész munkáját, amelynek eredményeként a magyar méhészek versenyképessége egyaránt javult idehaza és világszerte. A Magyar Méhészeti Nemzeti Program hároméves ciklusainak támogatási kerete folyamatosan emelkedik, A magyarországi méhegészségügyi hálózat munkáját pedig nemzetközi szinten is kimagaslónak értékelte a miniszterelnöki biztos. 

Arra is kitért, mára már több mint 1 kg/fő mézet fogyasztunk éves szinten, illetve hogy hazánk élen jár Brüsszelben a mézhamisítás visszaszorítása érdekében.

„Megállapodtunk abban, hogy a közöttünk lévő megállapodást a jövőben megújítjuk a további közös munka érdekében” - tette hozzá Nyitrai Zsolt. 

Kapcsolódó írásaink