Gazdaság

Júliusban három százalékkal nőtt az építőipari termelés

Júliusban 3,0 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve az előző havi, 8,1 százalékos csökkenés után. A júniusinál 5,8 százalékkal nagyobb volt az ágazat szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése – jelentette be csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júliusban három százalékkal nőtt az építőipari termelés
A Zöld Otthon Program elindulása lökést adott az építőiparnak
Fotó: MH/ Hegedüs Róbert

A hivatal tájékoztatása szerint az épületek építéséé 0,5, az egyéb építményeké 7,0 százalékkal növekedett éves összevetésben.

A júliusban kötött új megrendelések értéke 16,6 százalékkal kisebb volt a tavaly júliusinál, épületek építésére 20,3, egyéb építmények építésére 13,0 százalékkal kevesebb szerződést kötöttek.

A lakhatási feltételek javítása egyaránt jó a családoknak és az építőiparnak
Fotó: MH/Katona László

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 0,3 százalékkal nagyobb volt a tavaly július véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 14,7 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét – közölte a KSH.

Kapcsolódó írásaink