Gazdaság

Modern raktárbázist épít Dunakeszin a Tracon Budapest

A cég hét országban van jelen leányvállalatain keresztül

Mintegy 600 millió forintos beruházással, 830 négyzetméteres automatizált raktárral bővíti dunakeszi logisztikai bázisát a világítástechnikai piacon működő Tracon Budapest Kft. Dunakeszin, hogy lépest tudjon tartani a növekvő rendelésállománnyal – közölte a társaság pénteken.

Modern raktárbázist épít Dunakeszin a Tracon Budapest
A cég hét országban van jelen
Fotó: Tracon

A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósuló projekt 269,5 millió forint európai uniós, feltételesen vissza nem térítendő támogatással, valamint 329,4 millió forint saját valósul meg.

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő, magyar tulajdonú Tracon a világítástechnikai piac meghatározó szereplője Kelet-Közép-Európában: fő tevékenységi területe a kisfeszültségű villamos készülékek és alkatrészek nagy- és kiskereskedelme, továbbá az ezek felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos műszaki tanácsadás.

A Tracon Budapest hét országban van jelen leányvállalatain keresztül, ahol nagykereskedelmi tevékenységet végez, de szinte egész Európába szállít – tájékoztatta az MTI-t a cég ügyvezető igazgatója, Gömbös László.

A 2022 végére megvalósuló beruházással a társaság célja a gyorsabb kiszállítási idő biztosítása és a kiszolgálás minőségének javítása – tette hozzá.

A projekt keretében a legmodernebb, a világcégek által is használt automatizált raktárrendszert építik ki a jelenlegi, hétezer négyzetméteres logisztikai  központjuk mellett.

A beruházás részét képezi az új raktárbázis energiaellátását teljes mértékben fedező, 50 kilowattóra kapacitású napelempark, amelynek telepítése a következő hónapokban befejeződhet.

A Tracon Budapest árbevétele 2021-ben 9,752 milliárd forintra nőtt az előző évi 8,206 milliárd forintról. Az export az összbevétel 34 százalékát adta 2021-ben. Az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 1,274 milliárdról 2,077 milliárd forintra emelkedett.

Az idei eredményvárakozást az árfolyamváltozások és a dráguló beszerzési források miatt 10,5 milliárd forintról 11,8-12 milliárd forintra emelte a társaság.

Az átlagos létszám az anyacégnél tavaly év végén 133 fő volt, a leányvállalatokkal együtt 250.
 

Kapcsolódó írásaink