Gazdaság

Nem változott az MNB koncepciója

Továbbra is 10,75 százalékos kamat mellett tartja az egyhetes betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank. A Monetáris Tanács jövő héten kedden, azaz augusztus 30-án fog ülésezni.

Nem változott az MNB koncepciója
Ezen a héten nem szigorított a pénzintézet (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Csütörtök reggel újfent 10,75 százalékos irányadó kamat mellett hirdette meg az egyhetes betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank (MNB). E lépésével a pénzintézet igazolta korábbi állítását, miszerint csak akkor választják el ismét egymástól az alapkamatot és az egyhetes rátát, ha az múlhatatlanul szükséges.

A Monetáris Tanács jövő héten kedden, azaz augusztus 30-án ül össze. Akkor feltehetően tovább fogják emelni az alapkamat mértékét. Szakértők szerint egyelőre nem várható változás a jegybank egyre bővülő stratégiájában, erre legkorábban szeptember végén nyílik majd lehetőség, amikor elkészül a friss inflációs jelentés. A 10,75 százalékos hazai kamatszint egyértelműen kiemelkedik a régióban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom