Gazdaság

Digitális fejlesztésre 1,3 milliárdos uniós támogatást kapott a BGE

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a Széchenyi Terv Plusz Program keretében összesen 1329 millió forintos támogatást kapott. Az elnyert uniós támogatást a 2022. június és 2026. április közötti időszakban többek között digitáliseszköz-, digitálistananyag- és digitáliskészség-fejlesztésre, módszertani képzésekre, a nemzetközi szerepvállalás erősítésé céljából kettősdiploma-programokra, külföldi tanulmányok támogatására és nyári egyetemek megvalósítására fordítják majd – közölte az intézmény.

Digitális fejlesztésre 1,3 milliárdos uniós támogatást kapott a BGE
Többek között digitáliseszköz-, digitálistananyag- és digitáliskészség-fejlesztésre, módszertani képzésekre is sor kerül
Fotó: MTI / Varga György

Hangsúlyozták: a beruházás hozzájárul a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének, nemzetközi versenyképességének erősítéséhez, a hosszú távú finanszírozás fenntarthatóságához, és segíti a képzés korszerűsítését.

Főbb fejlesztési területek

A BGE digitális infrastruktúrájának fejlesztése technikai és rendszerfejlesztések megvalósítását célozza, amelyek a zárt rendszerű, elektronikus távolléti oktatást támogatva hatékony tanulási és munkakörnyezetet teremtenek.

A gyakorlati képzést szolgáló tudásbázisok, tartalmak bővítésével, valamint a könyvtárfejlesztéssel olyan szakemberek képzésére nyílik lehetőség, akik naprakész gyakorlati tudással, készségekkel és erős digitális képességekkel léphetnek majd a munkaerőpiacra.

Az intézmény nemzetköziesítési és nemzetközi kapacitásbővítő tevékenységeinek fejlesztése mellett nemzetközi szervezetekben való tagság létesítése, konferenciákon, oktatási vásárokon való részvétel, bi- és multilaterális kapcsolatok építése, intézményi nemzetközi marketingstratégia kiépítése valósul majd meg.

Kapcsolódó írásaink