Gazdaság

Vége az olcsó repjegyeknek

Michael O'Leary a légitársaság vezérigazgatója a BBC-nek adott rádióinterjúban beszélt arról, hogy a jövőben az üzemanyag árak növekedésével a repjegyek ára is nőni fog, ezzel eltűnhetnek az igazán olcsó repjegyek.

Vége az olcsó repjegyeknek
Michael O’Leary, a Ryanair csoport vezérigazgatója, aki többször a jóízlés határait is átlépve bírálta a magyar kormányt az extraprofitadó miatt
Fotó: Facebook

A Ryanair feje azonban úgy látja, ez nem jelent majd problémát, az emberek ezután sem fognak kevesebbet utazni, csak továbbra is az olcsó jegyeket keresik majd. Michael O’Leary azt a véleményét is kifejtette, hogy habár a repülő ipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 2,4%-ért, mégis a közúti közlekedés reformjával véleménye szerint többet lehetne nyerni.

Mint ismerete, a cég nemrég kapott egy 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, hiszen a kormány által bevezetett extraprofit adót a cég a fogyasztókra kívánta áthárítani. A büntetés hírét Varga Judit igazságügyi miniszter is kommentálta.

A miniszter közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Ahogy a kormány megígérte, meg fogjuk védeni a magyar embereket és az extraprofit-különadó áthárítása esetén minden esetben fogyasztóvédelmi vizsgálatot fogunk indítani” – hangsúlyozta Varga Judit. Hozzátette: „A háborús infláció és a háborús gazdasági helyzet megköveteli, hogy amelyik multicég extraprofitra tesz szert, az vegye ki a részét a rezsivédelem és a honvédelem költségeiből! Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!” A döntés ellen a légitársaság felebezett.

Kapcsolódó írásaink