Gazdaság

Már több mint harmincezer új típusú rendszámtáblát adtak ki

Július elseje óta a régi típusú rendszámok helyett az új, négybetűs változatot szerelik fel a frissen forgalomba helyezett gépjárművekre. 

Már több mint harmincezer új típusú rendszámtáblát adtak ki
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook

Már több mint 33 ezer új rendszámmal ellátott autó közlekedik az utakon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a közösségi oldalán szombaton.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy az újonnan forgalomba helyezett autók július elsejétől kapnak négybetűs, háromszámos, címeres rendszámokat.

A minisztérium posztjában kitért arra is, hogy a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. adatai szerint eddig 33 207 szett rendszám talált gazdára. Ezek közül több mint 24 ezret személyautókra szereltek fel.

Emellett 1636 darabot zöld alapszínnel a környezetkímélő, többnyire tisztán elektromos járművek kaptak.

Egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésű rendszámból eddig összesen 725 darabot adtak ki – tették hozzá. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom