Gazdaság

Nem rendíti meg az ételkiszállítást a kata módosítása

Az ételfutárcégek is megtalálták a megoldást, hogy a katát érintő adóváltozások miatt hogyan fizessék kiszállítóikat.

Nem rendíti meg az ételkiszállítást a kata módosítása
Tüntetés a kata módosítása ellen
Fotó: MH/Purger Tamás

A törvény adott és világossá teszi, hogy katával nem folytatható futártevékenység az elmúlt években megszokott módon - közölte lapunkkal a Foodpanda, amely egyúttal jelezte, hogy szeptember 1-je után is több lehetőség közül választhatnak futárpartnereik, akiknek élethelyzettől függően az átalányadózást vagy a vállalkozói jövedelem szerinti adózást javasolják. A cég egyértelműen leszögezte: mindig a hatályos jogszabályok, illetve a jogalkotó szándéka szerint működött és kíván működni a jövőben is.

Amint arról beszámoltunk, a Wolt Magyarország a futárainak küldött levelében azt írta, az átalányadózás a katához hasonlóan nagyon flexibilis adóforma, amely ugyanúgy lehetővé teszi, hogy kötöttségektől mentesen, rugalmasan vállaljanak szállítási feladatokat. Szintén mellette szól, hogy főállású egyéni vállalkozó is választhatja, de a diákként, nyugdíjasként vagy főállás mellett szállító Wolt-futárpartner számára is működőképes formátum.

Kapcsolódó írásaink

Sikertelen ellenzéki hisztériakeltés

ĀHétértékelő. Nincs előrelépés, nincs megújulás, ugyanazokat a hibákat követi el újra és újra a baloldal, mintha nem tanultak volna az áprilisi vereségből – mondta Nagy Ervin politológus