Gazdaság

Négyezer munkahely létesült a beruházásokkal

Varga Mihály: A válságok idején is a saját értékeinkre kell alapoznunk

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program a vissza nem térítendő pénzügyi eszközök közül az egyik legsikeresebb. A kapacitásbővítés új, innovatív technológiák alkalmazásával magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását teszi lehetővé.

Négyezer munkahely létesült a beruházásokkal
Varga Mihály elmondta, meg kell védeni az eddig elért eredményeket
Fotó: MH/Katona László

A legfontosabb feladat megvédeni az eddig elért eredményeket és csökkenteni a kockázatokat: védeni a munkahelyeket, a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, valamint növelni a tartalékokat és erősíteni a magas hozzáadott értéket előállító importkiváltó beruházásokat – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Plasztik Kft. járműipari fejlesztésének átadásán. A kormány a Nagyvállalat Beruházási Támogatási Program keretében összesen 3,6 milliárd forint támogatással járult hozzá a tízmilliárd forintos kapacitásbővítő beruházáshoz – derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

A 2015 óta működő Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program a beruházások támogatásának egyik legsikeresebb eszköze: az elmúlt év végéig 249 támogatási szerződést kötöttek meg a vállalatokkal – közölte a tárcavezető. Hozzátette: a megvalósult, illetve megvalósuló beruházások összértéke 573 milliárd forint, amelyből 227 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás összege. Varga Mihály azt is kiemelte: a támogatott beruházások csaknem négyezer munkahelyet hoztak létre országszerte.

A tárcavezető a Jász-Plasztik Kft. beruházásáról szólva elmondta, a kapacitásbővítés új, innovatív technológiák alkalmazásával magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását teszi lehetővé. A magyar tulajdonban lévő nagyvállalat a járvány idején azon társaságok közé tartozott, amelyek megtartották munkavállalóikat, folytatták beruházásaikat. A cég itthon és külföldön ötezer embert foglalkoztat, hat gyárban és két országban folyik a termelés – emelte ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter tegnap hangsúlyozta: a válságok idején is a saját értékeinkre kell alapoznunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát, és továbbra is szem előtt kell tartanunk a hosszú távra kitűzött célokat.

Kapcsolódó írásaink