Gazdaság

Előtérben a környezettudatosság

Ökocímke tanúsítványok

A fogyasztói társadalomban egyre többen választják a környezettudatos életmódot, egyre gyakrabban hoznak ennek megfelelő döntéseket, mindez azt eredményezi, hogy növekszik a kereslet a környezettudatos termékek, szolgáltatások iránt – hangsúlyozta Keszthelyi Nikoletta, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára tegnap a magyar és az európai ökocímke tanúsítványok átadási ünnepségén Budapesten.

Előtérben a környezettudatosság
Keszthelyi Nikoletta
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A tanúsítványt olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek teljesítik a szigorú környezetvédelmi előírásokat – tudatta a távirati iroda. A magyar ökocímkét, a Környezetbarát Termék védjegy használatára jogosító tanúsítványt egy esztergomi takarítóvállalkozás, a Granpol Kft., az európai uniós ökocímke minősítést pedig a papíriparban Európa-szerte vezető szerepet betöltő olasz Lucart-csoport magyarországi leányvállalata, a Lucart Kft. kapta.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom