Gazdaság

Ötéves az 5G Koalíció, amely a technológiát és előnyeit hivatott bemutatni

Hatékonyságnövelő újítás

Öt éve jött létre az 5G Koalíció – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) tegnap a távirati irodával. A közlemény szerint a már 89 tagszervezetet számláló 5G Koalíció (5GK) azzal a céllal alakult meg, hogy Magyarország a világ élvonalába tartozzon az 5G bevezetésénél, elterjedésénél és gyakorlati alkalmazásánál.

„Korunk egyik legmeghatározóbb technológiai újdonsága számos ágazatban hoz hatékonyságot és életminőséget javító változásokat, többek közt a közlekedésben, az iparban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben vagy az energiagazdálkodásban is” – emelték ki, hozzátéve: az 5GK első fél évtizedes munkájával hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a legfelkészültebb országok közé kerüljön Európában az 5G területén.

Az 5G Koalíció feladata, hogy bemutassa és megismertesse a társadalom és a gazdaság szereplőivel az 5G technológia előnyeit. Az 5G Koalíció hat munkacsoportban végzi munkáját 230 magyarországi szakértő részvételével. A szervezet eddig 82 munkacsoportülést és 13 szakmai workshopot tartott több mint kétezer ember részvételével. Két éve indult útjára az 5G megértését segítő, hiteles és objektív tájékoztatást közlő 5G.hu honlap – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink