Gazdaság

Szombaton kezdődik az idei hajózási főszezon a Balatonon

Megújult menetrend

Tizenhét kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel várják a hajózni és kirándulni vágyókat a Balatonon – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) pénteken.

Szombaton kezdődik a Bahart 176. hajózási főidénye, az 58 napos személyhajózási főszezonban 12 útvonalon indítanak menetrendi hajókat. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár–Tihany útvonalat meghosszabbították Balatonfüredig. Balatonföldváron fontos átszálló pont alakult ki, továbbá a déli és északi part jobb összeköttetése érdekében újra bekapcsolódik a személyhajózási útvonalak állomásai közé Tihanyrév kikötője – ismertették.

A társaság a mentrendi hajókon kívül séta- és nosztalgiahajókat is indít, emellett kilenc kikötőből indulnak varázshajók és bulihajók. A programhajó-kínálatot növeli a siófoki Plázzsal közösen indított bulihajó, amely ötször indul a szezonban – emelték ki. A tájékoztató szerint a kisgyermekek idén is ingyen utazhatnak a települések közötti hajójáratokon KAJLA útlevéllel. A pénztárakban továbbra is lehet SZÉP-kártyával fizetni.

Kapcsolódó írásaink