Gazdaság

Folyamatosan emelkednek a bérleti díjak az ingatlanpiacon

Lakbérindex

Gyorsuló ütemben nőttek a lakbérek májusban: az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5 százalékkal emelkedtek a kínálati árak – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Ingatlan.com tegnap közzétett lakbérindexéből.

A lapunknak küldött közleményből kiderül, hogy az előző év azonos időszakához képest országosan és Budapesten egyaránt 21 százalékkal voltak magasabbak a bérleti díjak, a járvány előtti, 2020. januári csúcspontot pedig 9,7, illetve 5,8 százalékkal haladták meg a májusi lakbérek. Mint kiderült, a 2022 májusáig figyelembe vett hirdetések 60 százaléka fővárosi, 25 százaléka megyei jogú, 13 százaléka nem megyei jogú városban lévő lakásra vonatkozott.

Az év első öt hónapjának kínálata elmaradt az egy évvel korábbitól. Az Ingatlan.com közleménye idézte Balogh Lászlót, a portál vezető gazdasági szakértőjét, aki azt is elmondta, hogy a legfrissebb adatok illenek az eddigi trendbe, azaz folyamatosan emelkednek a bérleti díjak.

Kapcsolódó írásaink

Gyorsult és erősödött az ingatlanpiac májusban

ĀA csendesebb április után újra erősödött a lakóingatlan-piac, májusban a tranzakciók becsült száma ötszázalékos emelkedést mutat az előző hónaphoz képest, de még így is tizenkét százalékkal elmarad a tavaly májusi, kiugróan erős forgalomtól