Gazdaság

A baloldal veresége

„Az uniós vitákban soha nem a különállásra vagyunk büszkék, sőt sajnáljuk, ha egyedül kell kitartanunk, de ez elengedhetetlen, ha olyan döntéseket kell megakadályozni, amelyek Magyarország érdekeit figyelmen kívül hagyják” – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hirado.hu-nak.

A baloldal veresége
Vállaljanak közösséget a légitársaságok azokkal az országokkal, ahol működnek, és ahonnan bevételre tesznek szert
Fotó: MH

Elmondása szerint az orosz olaj nem váltható ki még mással, annak ellenére sem, hogy a magyar kormány az elmúlt években mindent megtett azért, hogy legyen alternatíva. Az energiaforrások diverzifikációja, a forrásszerzések közötti választási lehetőség bővülése Magyarországon a rendszerváltoztatás óta folyamatosan meglévő célkitűzés. A gázembargóról azt mondta, egyetértés volt abban, hogy szénre, olajra és gázra ne terjedjenek ki a szankciók, mert azok jobban fájnak az országnak, mint amennyire az oroszoknak. Azután, mint köztudott, a szén szankciós listára került. „Akkor egyetértettünk abban, hogy az olajra és a gázra ne terjedjen ki, most már az olajra is kiterjed – mi ez alól mentességet kaptunk, mert máskülönben a konszenzus nem jöhetett volna létre” – magyarázta Gulyás Gergely.

A baloldalnak a legnagyobb vereséget is nehezére esik beismerni, ezért képtelen felocsúdni és észszerű következtetéseket levonni belőle. Vagyis ha érzelmi alapon korábban nem arra jutottak, hogy Budapest és Brüsszel közül Budapestet válasszák, akkor most politikai érdek alapján igazán juthatnának erre.

Az extraprofitadóról úgy vélekedett: „Próbálkozások mindig vannak, ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőttkorban is nyoma marad.” Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megkeresésére a fogyasztóvédelmi hatóság fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben. Úgy fogalmazott: „Mi valóban úgy gondoljuk, hogy a légitársaságok szintén közösséget vállalhatnak azokkal az országokkal, ahol működnek, és ahol egyébként jelentős bevételekre tesznek szert. Az eljárás folyamatban van, az eredményéről a nyilvánosság értesülni fog.”

Kapcsolódó írásaink