Gazdaság

A vállalatoknak érdemes felülvizsgálniuk a földgázszerződéseiket

Versenypiaci felhasználók

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) felhívja a versenypiaci földgázfelhasználók – jellemzően kis-, közepes és nagyvállalatok – figyelmét, hogy kellő körültekintéssel, minél előbb vizsgálják meg földgázbeszerzési szerződéseiket és gondoskodjanak azok mielőbbi megújításáról.

Közölték, hogy a versenypiaci földgázkereskedelmi szerződések többnyire az október elsején kezdődő gázév időpontjához igazodnak. A zavartalan és folyamatos ellátás érdekében szükséges, hogy a felhasználók kiemelt figyelemmel kísérjék ezt a határidőt, és időben gondoskodjanak az új szerződések megkötéséről.

Az új gázévre vonatkozó földgázbeszerzéseket, figyelemmel a kereskedőváltás jogszabályban garantált határidőire, technikailag szeptember 6-ig van lehetőség biztonságosan lezárni. A közleményben kifejtik: azok a felhasználók, akik meghaladják az óránkénti húsz köbméter vásárolt kapacitást – jellemzően a kkv-k – a versenypiacról vásárolhatnak földgázt. Ezen a piacon az energiakereskedők piaci alapon szerzik be és értékesítik tovább a gázt.

Kapcsolódó írásaink