Gazdaság

Immáron ötödik alkalommal kapta meg az Európai Lottótársaságok Szövetségének felelős játékszervezési tanúsítványát az Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 2010-ben, a kelet-közép-európai régióban elsőként szerezte meg a European Lotteries (EL) felelős játékszervezési tanúsítványát.

Immáron ötödik alkalommal kapta meg az Európai Lottótársaságok Szövetségének felelős játékszervezési tanúsítványát az Szerencsejáték Zrt.
Öt alkalommal megszerzett elismeréssel az EL tagjainak kevesebb mint tíz százaléka rendelkezik.
Fotó: fortunaweb.hu

Szigorú normáinak köszönhetően azóta 2013-ban, 2016-ban, 2019-ben és idén ismét elnyerte ezt a nemzetközi minősítést. Öt alkalommal megszerzett elismeréssel az EL tagjainak kevesebb mint tízszázaléka rendelkezik. A hazai nemzeti lottótársaság a független, külső értékelő auditor jelentésére alapozott vizsgálat szerint, a minimum 75 százalékos küszöbértéket messze meghaladva összesített átlagban 95 százalékos eredményt ért el. A háromévente megújítandó, immáron ötszörös nemzetközi elismerést jelentő aranyoklevelet a szervezet éves közgyűlésén, Wiesbadenben vette át a Szerencsejáték Zrt. képviselője.

A 2022-es felelős játékszervezési tanúsítvány megszerzéséhez szükséges vizsgálat olyan játékszervezési területeket érintett, mint a kutatás, az alkalmazottak és az értékesítésben résztvevők képzése, a játéktervezés, a távszerencsejátékok, a reklám és a marketing, a játékfüggőség megelőzésének segítése, a játékosok nevelése, az érintett felek bevonása, illetve távszerencsejátékok/digitális csatornák.

A felmérés során a Szerencsejáték Zrt. a tíz pontos minősítési rendszer egyes részterületein az idei értékelésen is kiválóan teljesített. Eszerint, többek között rendszeresen felméri az érintett területeket reprezentatív kutatásokkal, az alkalmazottak és az értékesítésben résztvevők számára a társaság rendszeres tájékoztatást és képzést biztosít a témában és kizárólag olyan játékokat tervez, forgalmaz és vezet be, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába. Összességében tehát elmondható, hogy az „Alkalmazottak képzése" és a „Játéktervezés" területén a maximálisan kiosztható pontot kapta a nemzeti lottótársaság - írja a Szerencsejáték Zrt. közleménye.

Kapcsolódó írásaink