Gazdaság

Új támogatási konstrukciót vezet be az agrártárca

Méhek jóléte

Tízmilliárd forint keretösszeggel hirdette meg az Agrárminisztérium (AM) a méhek állatjóléti támogatását – közölte az agrárminiszter tegnapi közleményében.

Nagy István kifejtette, a méhek jólétét előtérbe helyező méhészeti tevékenység támogatása érdekében az Agrárminisztérium új támogatási konstrukció bevezetéséről döntött – tudatta a távirati iroda. A miniszté­riumi kiírás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését, valamint a méhegészségügyi problémák megelőzését célozza, ennek érdekében támogatja a méhek jólétét szolgáló higiéniai, állatvédelmi körülmények biztosítását.

A méhcsaládok egészségének, kiegyensúlyozott fejlődésének, nyugalmának és biztonságának elősegítésével a méhcsaládok a betegségeknek jobban ellenállhatnak, az egészséges méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltatása is fokozható – emelte ki Nagy István agrárminiszter. A meghirdetett támogatási kérelmek benyújtására július 19-ig van lehetőség, a támogatás kötelezettségvállalási időszaka július 1-jétől december 31-ig tart.

Kapcsolódó írásaink