Gazdaság

Jó úton a klímacélok teljesítésében

Nő a megújuló energia aránya

Magyarország a vállaltnál is lényegesen gyorsabban halad az energia- és klímapolitikai célkitűzések teljesítésében, így a 2030-as célok akár 2024-re, míg a 2050-re vállaltak akár az az évtized végére is elérhetők – mondta a technológiai és ipari miniszter pénteken.

Palkovics László a Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium megalakulása alkalmából a Pécsi Tudományegyetemen rendezett projektnyitó eseményen tartott előadásában kiemelte: Magyarországon folyamatosan nő a megtermelt megújuló energia aránya, jelentős előrelépés várható a nukleáris energia termelésében.

Mint mondta, az előttünk álló időszakban szükséges az energiaszuverenitás növelése a földgáz- és a villamos energia területén, ki kell elégíteni a növekvő energiakeresletet, de közben – egyebek mellett lakó- és középületek energiafelhasználásának csökkentésével – a takarékoskodást is ösztönözni kell, ahogy a klímavédelmi célok teljesülését is szem előtt kell tartani.

Kapcsolódó írásaink

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést

ĀNövelni kell a hazai erőforrások szintjét és a megújuló energiaforrások arányát, szükség van a hálózatok optimalizálására, de kiemelt szempont az energia megfizethetősége is - hangsúlyozta Palkovics László